1 Mayıs 2015 Cuma

Kremalı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:
4 yemek kaşığı un
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket krema
250 gr kadayıf
Yapılışı:
Derin bir tencereye sırasıyla yukarıda verdğimiz ölçülere göre süt, yumurta, nişasta, un, şekeri ekleyip pişiriyoruz. Devamlı karıştırarak göz göz olana kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip karıştırıyoruz ve ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfları minik minik ufalayıp teflon tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. (Bu süreçte isteğe göre fındık ekleyebiliriz.) Kadayıflar pembeleşince kapatıyoruz. Uzunca bir borcama kadayıfın yarısını koyuyoruz borcamı kaplayacak şekilde yayıyoruz. Soğuyan kremamızı da kadayıfın üstüne ekleyip yayıyoruz. Daha sonra kalan kadayıfı da kremamızın üstüne yayıyoruz. En üste isteğe bağlı antep fıstığı koyabilirsiniz.
Kremalı Kadayıf Tatlısı Servise Hazır
Tatlımız servis etmeye hazır afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

Bize Zaman Ayırıp Blogumuzu Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz...
Düşüncelerinizi Yorum Olarak Aşağıda Paylaşa Bilirsiniz...
Diğer Bloglarımızda Görüşmek Üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder