29 Nisan 2015 Çarşamba

​Bardak Ve Kadeh Seçiminin Püf Noktaları

Evde, ofiste, alşam yemeklerinde davetlerde sürekli içecek tüketiyoruz. Bu nedenler bardaklar, kadehler, şişeler sunumların ve sofraların vazgeçilmezleri arasında. Boyutlarına, şekillerine, kullanım amaçlarına göre farklılaşan bardak ve kadehleri 2 grupta inceleyebiliriz.
Günlük Hayatımızdaki Kullanımlar
-Su Bardakları 
Su Bardakları
Su bardakları genellikle sade olarak üretilir. Sadeliğin dışına çıkmak isteyenler düz çizgili modelleri tercih edebilirler.
-Meşrubat Bardakları Genellikle soğuk içeceklerin servis edildiği bardaklardır. Su bardaklarına göre uzun ve desenlidir. Renkli modelleri bulunur.
-Çay Bardakları
Çay Bardakları
İnce belli, kulplu, ajdar modeli en çok tercih edilenler listesinin başındaki isimler.
Düz camdan üretilebildiği gibi kesme cam ile üretilebilen bu bardaklar sabah kahvaltıları, beş çayı ve çay tiryakilerinin vazgeçilmezi.
Akşam Yemekleri ve Davetler 
Şampanya Kadehi
Şampanya Kadehi
Kökü uzun ve dar bardaklardır. Kökünün uzun ve dar olmasındaki amaç şampanyanın içindeki karbondioksit baloncuklarını daha güzel gösterebilmektedir. Şarap kadehlerinde olduğu gibi gövde vucut ısısını yansıtmayacak şekilde tasarlanmıştır.
Şarap Kadehi
Şarap Kadehi
Kırmızı şarap kadehleri yuvarlak hatlı ve geniştir.Bunun nedeni şarabı daha net göstermesidir.Tercihe göre uzun yada kısa sapları bulunur.Beyaz şarap kadehinin ağzı ise daha dar ve uzundur.Böylece şarabın tadı daha keskin bir hal alır.Şarabı karafta ikram etmek daha esnetik görünüm kazandırır.
Viski Bardağı
Viski Bardağı
Dibi normalden biraz daha kalındır.Böylece ısının kadehe geçmesi önlenir.Geniş ve kısa dizayn edilirler.
Kokteyl Bardağı
Kokteyl Bardağı
Kökü diğer bardaklara göre uzundur. Konik yapıdadır. Alkollü kokteyller ve martini servislerinin vazgeçilmezidir. Bira Bardağı Ülkelere göre farklılık göstersede genellikle uzun, geniş ve kulplu olan bardaklar tercih edilir.
Shot Bardağı
Shot Bardağı
Sadece bir yudum alınacak şekilde tasarlanır. Bir birim alabilecek şekilde üretilmiştir. Kokteyl yaparken ara eleman, likör veya tekila ikramı yapılabilir.
Editörün Notu: Rakı çok özel olduğu gibi tasarımıda özeldir. Günümüzde limonata içmek amacıyla kullanılıyor olsada aslında rakı kadehi normal su bardağı boyutunda dar ve aşağı doğru daralan bir tasarıma sahiptir. Karafaki adı verilen rakı sürahisinde sunulması ortama hava katar.

Bize Zaman Ayırıp Blogumuzu Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederiz...
Düşüncelerinizi Yorum Olarak Aşağıda Paylaşa Bilirsiniz...
Diğer Bloglarımızda Görüşmek Üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder