Bu yaz günlerinde dondurma ile serinlemek herkese keyif verir. Vitrinsokagi.Com da sizler için özel bir dondurma tarifi hazırladık. Üstelik deneyimli olmanıza yada başkasından yardım istemenize gerek yok.
Bir porsiyon (4 Kişi) için gerekli malzemeler:
2 Su bardağı süt.
1 Tatlı kaşığı vanilya.
4 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Tozşeker
200gr Süt kreması
25DK boyunca pişirilmelidir.
Hazırlanışı:
2 bardak sütü tencereye koyun. Vanilyayı üzerine döküp orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.Sütü tel süzgeçten geçirin. Ayrı bir kaba koyun. Sütü boşalttığınız tencereye dört yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile hızlı bir şekilde çırpın.
Ilık sütü yumurtalı olan karışıma az az dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu ayrı bir kabın içine koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Krema, kaşığa yapışmaya başladığında ayrı bir kaba koyup soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmamasıiçin ve bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.
200 gr süt kremasını ayrı bir kasede yavaşça çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya az az dökerek karıştırın. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika bekletin. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini tekrar alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder